Zogenaamd therapeutisch klonen, het gebruik van stamcellen van embryo's, ten zeerste veroordeeld door het Vaticaan.


De Britse regering wil de wet tegen het gebruik van reproductief klonen wijzigen, zodat klonen voor therapeutische toepassingen mogelijk moet maken. Ook het American Institute for Health krijgt van president Clinton de vrije hand om dergelijk therapeutisch gebruik van embryo's voor te bereiden.
De Pauslijke Academie voor het Leven, bij monde van zijn vice-president Mgr. Elio Screggia, heeft donderdag 24 augustus een diepgaand artikel gepubliceerd waarin naast de medische aspecten met name de ethische gevolgen zijn besproken. 

Gebruik van stamcellen van embryo's wordt in alle gevallen, zowel na als juist vr de 14-dagen termijn die wetenschappers zich stellen, ten zeerste afgewezen, omdat leven gedood wordt. Daarentegen wordt erop gewezen dat zonder het doden van mensen bij volwassenen bepaalde vormen van stamcellen te winnen zijn. In die gevallen hoeft niet een mens gedood te worden.

De Italiaanse tekst van de verklaring van de Pauslijke Academie wordt op het moment vertaald. 

Diverse Bisschoppenconferenties of studie-organisaties die Bisschoppenconferenties adviseren hebben zich reeds uitgesproken tegen deze verdere stap op de weg om de mens in zijn meest afhankelijke periode vogelvrij te verklaren.

 

Terug naar actueel nieuws

20000825.03

Vertaling, samenstelling en bewerking: 2000, Stichting InterKerk, Poeldijk